Er gaat geen party voorbij of je komt één en soms meerdere fotografen tegen. Je wordt op de foto gezet en kijkt die later terug. Dan is het maar wat je mooi vind. Want partyfotografie is een vak appart. Een partyfoto moet scherp en niet bewogen zijn en vooral de sfeer van de party uitstralen.

Ik heb ongeveer 10 jaar vele weekenden rondgelopen met mijn camera op vele party's. Een party begint meestal in de avond uren en is de volgende ochtend pas afgelopen. Maar dan is het voor de partyfotograaf nog niet klaar. Hij moet alle foto's uitzoeken eventueel bewerken, er de juiste maten voor de website van maken, watermerken plaatsen en versturen aan de beheerder van de website. Vele mensen weten niet dat dit niet een uurtje werk is, maar meestal vele uren. Je moet van dit werk houden, want de betaling is helaas slecht. Dat wordt mede in stand gehouden door middelmatige partyfotografen die voor niets werken. Kennelijk vinden party organisaties het niet belangrijk dat zij partyfoto's krijgen van een uitstekende kwaliteit.  Ik ben dus kieskeurig geworden op welke party is nog fotografeer, ik doe dat dan omdat ik hetzelf ook leuk vind en het de partyorganisatie gun.
Hieronder vind je een aantal partyfoto's. Omdat niet iedere bezoeker zichtbaar op elke website wil staan en dat respecteer ik, heb ik mij beperkt tot foto's van optredens.

Op deze foto's is de auteurswet van toepassing.

X

Niet toegestaan.

De auteurswet is van toepassing.