Ooit begon ik als hobby te fotograferen. Ik vond dat best leuk en met mijn oude camera maakte ik best mooie foto's. Het was in de tijd dat digitaal in de fotografie nog niet bestond. Een spiegelreflex camera met fotorolletjes. Die moesten dan ontwikkeld en afgedrukt worden en dan zag je pas het resultaat. Dat gaat nu wel even anders.

 

Omdat het fotograferen steeds leuker werd besloot ik eens te kijken of mijn foto's ook te verkopen waren. Na veel inspanningen lukte dat en mijn eerste foto stond in de krant. Ik ben toen het bedrijf FOXfotografie begonnen. Dat was een hele onderneming want je had nog al wat spullen nodig. Je moest zelf je films ontwikkelen en je foto's af kunnen drukken en dat moest allemaal snel gebeuren. Ondertussen wilde ik ook wat van management weten en mij verdiepen in de fotografie. Ik heb daar dus een opleiding in gevolgt. Mijn bedrijf groeide en groeide en ik huurde weldra fotografen in omdat ik zelf de klussen niet aankon.

 

Alles ging in die tijd voor de kranten nog in zwart wit. Allemaal een heel verschil met de huidige tijd waarbij alles digitaal gaat en je vele mogelijkheden hebt om een foto na te bewerken. Opvallend is dat in deze tijd toch veel mensen weer graag zwart wit foto's willen hebben. Gelukkig doet de software nu het werk daarvoor, zodat in een mum van tijd alle foto's weer zwart wit zijn.

 

Mijn bedrijf werd zo groor dat ik nergens meer tijd voor had, ook niet voor mijn gezin. Je gaat je dan afvragen wat de zin van het leven is.De keus was eenvoudig en ik ben met mijn bedrijf gestopt. Een aantal jaren heb ik toen niet gefotografeerd, maar na een aantal jaren kon ik het niet laten en begon om op party's te fotograferen. Een vak appart als je dat goed wilt doen. Ik heb dat ongeveer 11 jaar volgehouden. Nu heb ik niet zo zin meer om elk weekend elke nacht te staan te fotograferen. Ik ben het dus rustiger aan gaan doen. Wel maak ik regelmatig fotoshoots. Op locatie, gewoon in je huiskamer of op een door jullie gekozen locatie. Mijn passie voor het fotograferen is nog lang niet weg. Elke hobby kost geld zo ook deze. Soms vraag ik dus een onkostenvergoeding, want voor niets, daar gaat de zon voor op. Soms doe ik nog commerciële klussen ten behoeve van organisaties, bedrijven en media, maar ik ben kieskeurig en doe alleen die klussen die mij aanspreken.

X

Niet toegestaan.

De auteurswet is van toepassing.