top2

Toen na jaren niet fotograferen, ik mijn camera weer opgepakt had, vroeg iemand kun je wat foto’s voor mij maken. Natuurlijk kon dat, maar wat ik toen nog niet wist was dat het een nachtfeest was. Inmiddels weet ik dat al die feesten in de late avond beginnen en doorgaan tot de zon weer opkomt.

Nu lijkt het fotograferen op party’s heel eenvoudig. Je neemt een camera, zet er een flitser op en schieten maar. Waarschijnlijk krijg je een foto waar de persoon die je fotografeerde wel op staat, maar je wil ook de sfeer van de party meenemen en dat gekleurde licht is er ook niet voor niets.

fox05Dan blijkt de partyfotografie toch iets te zijn wat niet voor iedereen is weggelegd. Nu loop ik al wat jaren op feesten rond en zie fotografen en “fotografen”. Ik ga geen mening geven over al die personen, maar je zult zelf op de diverse websites ook wel zien wat er wel en niet mooi uitziet.

Maar een goede partyfotograaf moet nog wat meer kunnen dan alleen goed fotograferen. Niet iedereen wil op de foto en dat moet je dan ook respecteren. Zelf zorg ik altijd dat men ziet dat ik een foto maak of ik laat de foto op mijn camera zien. Wil iemand het niet dan is de delete knop zo ingetoetst en de foto is weg. Maar er zijn ook foto’s die ik maak die ik later niet plaats. Tenslotte wil je er leuk uitzien op een foto en niet uitgeblust op een foto staan.

Ik kijk dus na een feest ook alle foto’s na en bewerk deze indien nodig. Soms moet dat snel want een organisatie wil de foto’s meteen op de website hebben. Als partyfotograaf ben je dus niet klaar als je weg gaat van het feest. Gelukkig zijn er heel veel mensen die dat begrijpen en ook respect hebben voor een partyfotograaf.

Het fotograferen op een party moet ook voor mij leuk zijn. Ik zoek de party’s dan ook uit en ga alleen als ik er een goed gevoel bij heb dat het ook leuk wordt. Ik doe dus nog maar heel weinig party's.

O ja en dan nog dit, de meeste organisatoren willen wel goede foto’s maar willen zo weinig mogelijk betalen, liefst helemaal niets. Er lopen dus heel wat onbetaalde partyfotografen rond fox06en wat mag je dan aan kwaliteit verwachten? Wat mag je dan aan sociale vaardigheden van zo’n fotograaf verwachten? Je moet je afvragen of zo’n organisatie zijn klanten wel serieus neemt. Op de feesten waar ik kom, word ik netjes betaald. Je

moet dan niet aan wereld bedragen denken, maar mijn onkosten worden vergoed en soms iets meer. Ik hoop iedereen op nog vele feesten tegen te komen en wees niet bang, wil je niet op de foto, dan ga je bij mij ook niet op de foto.

SEE YOU

 

 

https://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-002.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-003.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-005.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-006.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-008.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-010.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-011.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-012.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-014.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-016.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-017.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-019.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-020.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-022.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-023.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-025.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-026.jpghttps://foxfotografie.nl//images/stories/slider2/FOX-027.jpg

Om privacy redenen worden alleen foto's van optredens getoond. Met dank aan de artiesten die optraden op de Crazyland feesten.

KNOP02